Het leven in het binnenland

Het leven in het binnenland gaat ondanks de verkiezingskoorts en de Coronastress gewoon door. Dat betekent dat er naar het zoeken naar hout en goud geen stilstand is gekomen. “Die mannen gaan gewoon door”, zegt een inwoner uit Boven Suriname. “In het binnenland zit je niet zo op elkaar als in de stad, maar de mensen zijn wel voorzichtig”, meldt de man vanuit Sipaliwini. “Vooral in de kleinschalige sector draaien de mannen hun business gewoon verder. Je hebt personen die op en neer gaan om voedsel in te kopen in de stad, maar de prijzen liggen hoger in het binnenland vanwege het transport. Voor een zak rijst van 25 kilo betaal je SRD 150 tot SRD 215. In Atjoni kost een kleine pot pindakaas SRD 50.” De man laat weten dat het ministerie van HIT ook in het binnenland actief zou moeten zijn door prijscontroles uit te laten voeren. Ook vindt de bewoner dat de overheid een manier zou moeten zien te bedenken om de transportprijzen omlaag te krijgen, zodat dit niet als excuus gebruikt hoeft te worden om de prijzen hoger dan in de stad te stellen. Brood wordt niet vanuit de stad aangeleverd, omdat men gebruik maakt van de diensten van de plaatselijke bakkerij.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: