Traag verloop op verschillende stembureaus 

Op verschillende stembureaus verloopt het stemmen bijzonder traag. Op stembureau 258 op de locatie Bejaardentehuis Majella is de situatie treurig. De rij, waarbij er geen rekening is gehouden met social distancing, loopt dubbel onder het gebouw door tot naar buiten. Mensen staan uren in de zon, zonder dat er beweging zit in de rij. Een mevrouw zegt dat zij vanaf 10u in de rij staat en om 11u was zij nog op exact dezelfde locatie. Een andere mevrouw staat er pas een kwartier, maar nu de rij totaal niet beweegt, geeft zij er de brui aan. “Ik ga maar naar Coronie om voor Joan Nibte te stemmen”, zegt zij. Op de vraag of zij in Coronie geregistreerd staat zegt zij “nee, maar dat is toch geen beletsel. Joan Nibte woont en werkt in de stad en is kandidaat in Coronie. Dan mag ik toch ook in Coronie gaan stemmen, terwijl ik in Paramaribo woon? Ik volg gewoon de mensen van PRO, want die gaan voor recht en ontwikkeling en geven dit mooie voorbeeld”.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: