Sham Binda: “President Bouterse toont met resolutie zijn faalangst”

De ondernemer tevens politicus, Sham Binda, beschrijft de schorsingsresolutie van president Desi Bousterse als een strategie om de verkiezing van 25 mei te beïnvloeden. Dit zegt hij naar aanleiding van het statement van de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Jennifer van Dijk-Silos. Zij stelt dat de schorsingsresolutie van nul en generlei waarde is, doordat het in strijd is met de Covidwet, Uitzonderingswet en Kieswet. Binda zegt tegenover Dagblad Suriname dat voortzetting van de resolutie averechts zal werken dan wat de president beoogt.

“Met zo een resolutie wekt men de indruk dat de president met zijn partij in grote problemen zit en dus gefocust is op corruptie. Dat creërt onnodige spanningen in de samenleving. Men vergeet waarschijnijk dat er 15 partijen zijn die tegen de NDP zijn. De verkiezingsdag en de daarmee samenhangende wetten moeten we allemaal respecteren”, onderstreept Binda. Hij vindt het ongegrond dat Covid-19 gebruikt wordt voor de snode plannen. Hij brengt in herinnering dat dezelfde president in april te zien was op een filmpje waar hij zijn eigen Covid-regels aan zijn laars lapte. Naar zeggen van Binda is de verkiezingsdag en de telling een cruciale aangelegenheid waarbij de wettelijke verplichtingen niet verstoord mogen worden, ook niet door de partiële lockdown. In dat kader acht hij het van belang dat de bussen weer rijden, zodat de kiesgerechtigden de stembureaus kunnen bereiken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: