Schietende militair voorgeleid

De militair Melvin N., die op zaterdag 16 mei op drie personen heeft geschoten na een uit de hand gelopen ruzie, is op woensdag voorgeleid op het parket. De rechter-commissaris heeft vooralsnog geen beslissing genomen ten aanzien van zijn aanhouding. De slachtoffers die geraakt zijn, betreffen een buurvrouw van de militair, haar zus en haar broer. Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt dat de militair en zijn buurvrouw, O.S., al enige tijd in onmin leven met elkaar. Kort voor het schietincident waren beide partijen op het politiebureau van Santodorp om te praten over hun verstoorde relatie. De politie trad bemiddelend op, waarna partijen weer naar huis mochten.


Buurvrouw O.S. bleek niet content te zijn met wat op het politiebureau afgesproken was. Zij schakelde haar zus P.S. en broer B.S. in en zij gingen, gewapend met houwers, naar de woning van de militair.
De militair gaf aan dat hij ernstig bedreigd werd door de buurvrouw en haar familie. Hij werd op straat aangevallen door zijn buurvrouw en haar familieleden. De militair had zijn dienstwapen bij zich, waarmee hij eerst een waarschuwingsschot loste. Echter bracht dit de verhitte familie niet tot bedaren, waarna de militair genoodzaakt was gericht te schieten op zijn belagers.
Hij schoot daarbij gericht op hun onderbenen en alle drie raakten gewond. Zij werden allen per ontboden ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft het vuurwapen en de militair aan de Militaire Politie overgedragen. Vooralsnog blijft de militair Melvin in arrest.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: