Green Wood World wederom slachtoffer van illegale porknokkers

Manager Theo zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat hij de situatie van de dorpelingen beu is. Bijkans 3 jaren terug heeft hij een concessie aangevraagd en gekregen te Witagron. Hij heeft zijn werkzaamheden bijkans anderhalf jaar  actief voortgezet en sindsdien ondervindt hij problemen met de bewoners van Witagron. Afgelopen zondag hebben bijkans 10 gewapende mannen het kamp, alwaar zijn arbeiders sliepen, overrompeld en hen ook mishandeld. Eén van de arbeiders is zodanig mishandeld, dat hij naar het ziekenhuis moest worden gebracht voor behandeling. De aanvallers waren gewapend met jachtgeweren, houwers en messen. “Elk keer is er iets aan de hand. In het begin was de brug van Witagron een probleem. Ik heb toen na afstemming met de districtscommissaris, de kapitein en de bewoners een weg aangelegd. Door middel van een ponton hebben wij voertuigen overgebracht in het gebied, daar de bewoners het niet eens waren dat wij gebruik moesten maken van de brug. Nadien werd de aangelegde weg gebarricadeerd door de dorpelingen en nu zijn de mensen van mening dat de houtconcessie in hun economische zone valt. Het dorp is bijkans 27 kilometer verwijderd van deze houtconcessie. Ik heb persoonlijk met de dorpelingen gesproken om mijn arbeiders met rust te laten. Zij hebben niets te maken met het dispuut. Drie weken terug heb ik ook al aangifte gedaan bij de politie omtrent ditzelfde geval. De mensen houden maar niet op en maken er steeds een probleem van. Een concessie krijg je niet zomaar. De dorpelingen leven in de veronderstelling dat het heel binnenland aan hen toebehoort. Zij moeten ook eens tot het besef gebracht worden dat niet alles kan”, aldus de manager. De politie is afgelopen zondag ter plaatse geweest en heeft de mensen opgedragen om de plaats te verlaten.  

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: