Gestolen voertuig teruggevonden

Eén verdachte aangehouden 

De recherche van Midden Suriname heeft in samenwerking met hun collega’s maandagavond omstreeks 23.00 uur een buitgemaakt voertuig, een Toyota Rav4 met het volgnummer PJ-73-15, na een tip teruggevonden aan de Meursweg. De politie van Rijsdijk kreeg de informatie over het voertuig dat het achter op een perceel was verscholen. De politie rukte met versterking uit. Ter plaatse werd inderdaad het voertuig aangetroffen zonder kentekenplaten. De politie trof aldaar de verdachte Ruben L. aan. Hij werd overgebracht naar De Nieuwe Grond. Dit voertuig werd op woensdag 13 mei omstreeks 03.00 uur buitgemaakt bij een overval, waarbij vijf gewapende criminelen een woning in het district Wanica binnenvielen. Zij hadden onder bedreiging en mishandeling een echtpaar in hun slaap overmeesterd. Het echtpaar werd door de daders tijdens de overval naar de badruimte gebracht en aldaar gekneveld met plakband. Zij werden in die toestand in die ruimte achtergelaten. Na enige tijd konden de twee slachtoffers zich bevrijden en hulp zoeken bij de buren, die de politie alarmeerde. Uit het onderzoek is gebleken dat de overvallers de woning via de achterdeur hadden betreden. De daders maakten een geldbedrag groot SRD 9.800, twee televisies, laptops, waardevolle sieraden en mobiele telefoons van beide slachtoffers buit. Behalve deze goederen hadden de overvallers ook nog een witgelakt voertuig van het merk Toyota Rav4 met het volgnummer PJ 73-15, weggenomen. Na bekomen informatie heeft de politie het voertuig zoals eerder vermeld aangetroffen en er is reeds een verdachte aangehouden. De verdachte blijft in het belang van het onderzoek in politiearrest.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: