DA’91 over resolutie: “Ze moeten weten dat dit niet kan”

DA’91-voorzitter Angelic Del Castilho spreekt van ondeskundigheid van de regering om 5 dagen voor de verkiezingen met een resolutie te komen, waarbij de telling van de uitgebrachte stemmen uitgesteld kan worden. “Ze moeten weten dat dit niet kan en dat voor de wijziging van de kiesregeling, wetten geslagen moeten worden en dat dit niet kan met een resolutie.” Del Castilho zegt dat ook de aangevoerde argumenten geen houvast bieden. “De grondwet en de wet zijn duidelijk: bij zeer hoge uitzondering wanneer de voorzitter van het Hoofdstembureau niet meer in staat is om de telling door te laten gaan vanwege wanorde, is een schorsing mogelijk. Maar Covid veroorzaakt geen wanorde. Het komt over als bewuste ontwrichting van het verkiezingsproces om ruimte te creëren voor fraude, omdat er dan geen toezicht meer is.” Del Castilho doet vanuit DA’91 een beroep op de regering om de resolutie nietig te verklaren en voor de verkiezingsdag de avondklok op te heffen. “Mocht dat niet gebeuren, dan zullen we daar toch blijven bivakkeren om er op toe te zien dat de stemmen worden geteld”, aldus Del Castilho.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: