Aserie Rildo: “Werk en woning voor elke student”

Aserie Rildo

“Als student is het belangrijk om je dagelijks te kunnen terugtrekken in een goed onderkomen. Goed uitrusten na een zware studiedag en energie verzamelen voor de komende dag is een voorwaarde om goed te kunnen studeren. Toch is het niet van zelfsprekend. Veel studenten wonen jarenlang in bij familie of kennissen om de middelbare school te kunnen afmaken of een universitaire studie te kunnen voltooien. Ze zijn het grootste deel van het jaar blut en kunnen nauwelijks tot helemaal geen bijdrage leveren in het huishouden”, zegt Aserie Rildo, kandidaat nummer 14 van de BEP in Paramaribo. De huissituatie van deze studenten is volgens hem allesbehalve motiverend. “Dankbaar als ze zijn, zal je ze nooit horen klagen. Toch verdienen deze veelbelovende en potentievolle jongeren beter. Ze zijn als jonge Surinamers en deel van de nieuwe generatie ook de toekomst van Suriname. Wij kunnen het tij keren voor deze jongeren door samen op te komen voor werkgelegenheid en betaalbare woningen en bouwkavels voor minderdraagkrachtige studenten.”

Als studenten in aanmerking kunnen komen voor redelijke banen en in vaste dienst worden genomen, dan kunnen ze volgens de BEP-kandidaat met hun vast inkomen investeren in een perceel. Dat perceel kan de basis vormen voor een betere situatie voor hun kinderen om zo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. “Ik ben zelf opgegroeid in het getto en als jongeman in de volksbuurt Winti Wai heb ik dit probleem van binnenuit gezien. Daarom heb ik  als student mijn bijdrage geleverd in de strijd van de Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) van de Anton de Kom Universiteit Suriname (AdeKUS). Ik hoop dat zowel jongeren, onder wie studenten, als ouderen de boodschap hebben begrepen en mij de nodige steun geven en ik tot parlementariër word gekozen. Indien ik gekozen word, wil ik mij blijven inzetten en vanuit een hoger platform een bijdrage leveren aan het verbeteren van het huisvestingprobleem onder jongeren, studenten en alumni.”

Aserie zegt dat hij zich in en vanuit De Nationale Assemblee zal inzetten om werkgelegenheid te helpen creëren voor afgestudeerden van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, andere hogere opleidingen, alsook andere jongeren die ook op middelbaar niveau werkzoekend zijn. “Jongeren kunnen samen veel bereiken als ze samenwerken en zich door de juiste mensen laten vertegenwoordigen. Ik ben thans kandidaat-parlementariër en ik heb mij voorgenomen om de strijd te brengen naar de next level voor verbetering van de ontplooiingskansen voor minderdraagkrachtige studenten, jongeren in de volksbuurten, jongeren uit het binnenland, drop-outs en tienermoeders”, aldus Aserie.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: