Kiezers verwachten massale Fraude bij komende verkiezingen

In aanloop naar de komende verkiezingen zijn door diverse stake holders, waarvan het OKB niet de minste is, de bezorgdheid uitgesproken over een eerlijke stembusgang.

Uit een op 20 mei gehouden IDOS opiniepeiling blijkt dat een belangrijk deel van de kiezers op zijn minst twijfelt aan een eerlijk verloop van de verkiezing van 25 mei aanstaande. Slechts 27% van de kiezers is van mening dat deze eerlijk zullen verlopen. Dat deze bezorgdheid niet alleen tot de zogenaamde oppositionele kiezers beperkt is, blijkt ook wanneer men de zaak natrekt op hoe NDP-ers in het onderzoek reageerden op de vraag of men denkt dat we op 25 Mei eerlijke verkiezingen zullen hebben. 53,8% van de kiezers die in het onderzoek de voorkeur voor de NDP uitspreken zijn hard van mening dat er fraude zal plaatsvinden, 12.5% twijfelt en 30% is die mening niet toegedaan.

Voor dit IDOS onderzoek werden op a-selecte basis 554 kiesgerechtigde personen in Paramaribo geïnterviewd. De fouten marge is 3%.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: