Jennifer Wong Swie San: “Er moet echt verandering komen in het politiek gebeuren”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Jennifer Wong Swie San, PRO-lijsttrekker in Wanica, dat er echt verandering moet komen in het politiek gebeuren in ons land.

Bewust

“Ik ben medeoprichter van de PRO, de Partij voor Recht en Ontwikkeling. Sinds 2015 ben ik als activist begonnen samen met Hofwijks, Boerleider en Biervliet. De resultaten van de verkiezingen waren teleurstellend. Twee maanden na verkiezingen kwam er een devaluatie. Het was al duidelijk dat zaken mis gingen. Toen zijn we met de protesten begonnen en naarmate de tijd verstreek ook politiek bewuster geworden. Met de oprichting van de PRO willen wij een bijdrage leveren aan die verbetering van ons land, vertelt Wong Swie San.

Stap naar politiek

Over haar stap in de politiek geeft de jonge politica het volgende aan. “Door de jaren ga je beseffen dat voor het structureel verbeteren van het land politieke verandering nodig is. De huidige politici focussen teveel en anticiperen op wat fout is. Wij willen een hele nieuwe structuur, zodat een ieder toegang tot de ontwikkeling heeft. Wij vinden dat er tekort is gedaan. Er moet echt verandering komen in het politiek gebeuren. Wij willen gelijke kansen voor een ieder en de condities moeten voor een ieder gelden. PRO verschilt met de rest. We zijn niet zomaar opgericht. Er is behoefte aan verandering. We hebben een zeer democratische structuur. Wij hebben mensen die zich belangeloos hebben ingezet voor de samenleving. We staan echt voor recht. We hebben veel juristen en ondernemers in de partij. Wij willen echt staan voor de beleving van de rechten. Het is een principe. We gaan werken voor de rule of law en niet omdat je op een bepaalde positie bent,moet de rule of man gelden. Dat moet niet zo zijn. Daarnaast staan we voor ook echt voor de rechten voor de Inheemsen. Een groene economie dragen we ook een warm hart toe. De stap naar politiek was niet zomaar. Als je invloed wil hebben, moet je deel van worden. Trouwens, het heel concept bestond al jaren. Meester Gerold Sewcharan, de voorzitter van de PRO, heeft jarenlang goed nagedacht en had de blauwdruk die hij deelde met ons. Het was een noodzaak en het was nodig”, aldus Wong Swie San.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: