Vliegtarieven kunnen stijgen door sociale afstand op vliegtuigen

Met de terugkeer van het luchtverkeer in de zomer is de sociale afstand in het vliegtuig een onderwerp van discussie geworden. Luchtvaartmaatschappijen zouden de capaciteit kunnen verminderen door middel van lege middenzitplaatsen, maar de meeste zouden moeite hebben om winst te maken zonder de tarieven te verhogen.

De International Air Transport Association (IATA), het orgaan dat de wereldwijde luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigt, heeft gepleit tegen het leeghouden van de middenzitplaatsen vanwege de schade die het vliegen met tweederde capaciteit zou berokkenen aan de winstgevendheid van de luchtvaartmaatschappijen.

De IATA beveelt in plaats daarvan het dragen van gezichtsbedekking voor passagiers en maskers voor de bemanning aan als effectievere maatregelen om de veiligheid van iedereen aan boord te waarborgen.

Ondanks de roep om gemeenschappelijke normen passen sommige landen hun regels alleen toe op luchtvaartmaatschappijen die in hun land zijn geregistreerd, terwijl andere landen ze toepassen op buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, aldus Reuters.

Er zijn geen door de overheid opgelegde maatregelen in de Verenigde Staten, hoewel alle belangrijke Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen gezichtsbedekkingen vereisen en verscheidene het aantal verkochte stoelen aftoppen of de middenzitplaatsen leeg laten.

In Europa, verzetten de luchtvaartlijnen zich grotendeels tegen vraag om de middenzetel leeg te verlaten maar hebben wel andere veranderingen bekendgemaakt die worden bedacht om de passagiers gerust te stellen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: