Coalitie werkt niet mee: geen toelating nieuwe DNA-leden

Barkat Mohab-Ali: “Volk Wanica zal op 25 mei zorgen dat ik binnenkom”

De geplande DNA-vergadering van donderdag heeft geen voortgang gevonden door gebrek aan quorum. NDP-fractieleider Amzad Abdoel had eerder te kennen gegeven dat zijn fractie niet zou meewerken aan de toelating van Barkat Mohab-Ali (VHP) en Prim Sardjoe (NPS). De twee kandidaten zouden de plaats innemen van de teruggeroepen Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Er waren samen met assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons 12 leden van de oppositie aanwezig op de bijeenkomst. Na het lezen van de namen van de aanwezigen, is de korte bijeenkomst afgesloten. Volgens Abdoel zou er een constitutionele crisis ontstaan indien de 2 heren beëdigd zouden worden.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Barkat Mohab-Ali dat de NDP-fractie niet heeft meegewerkt dat hij toegelaten wordt, maar dat het volk van Wanica op 25 mei 2020 ervoor zal zorgen dat hij binnenkomt, ‘met de wil van de Almachtige’. Over zijn kandidaatstelling voor de verkiezingen van maandag zegt de arts dat de VHP hem gevraagd heeft om op de lijst te komen. Oorspronkelijk was Shiraz Boedhoe kandidaat in Wanica. Volgens Mohab-Ali bevindt de campagne zich in de laatste versnelling. Alles wordt in orde gemaakt richting 25 mei 2020.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: