President Bouterse: ‘Het laatste woord is nog niet gezegd’

“Wij zijn voor Suriname in zijn algemeen en voor de kleine man in het bijzonder. Er is een enorme economische aanval gepleegd op dit land. Ondanks alles is het ons met heel veel prudent werk gelukt hieruit te geraken”, dit zegt president Desiré Bouterse naar aanleiding van de ontwikkelingen aangaande de koersstijgingen. Het staatshoofd zegt dat hij goede gesprekken heeft gehad met banken en cambio’s. “Er zijn voorstellen gekomen, maar het lukte maar niet”, aldus de regeringsleider tijdens een Surinaams praatprogramma op 19 mei 2020.

Vervolgens heeft de president besloten om een valutawet in het leven te laten roepen om de koers naar normale proporties te brengen. “We weten ook wel dat 7.52 achterhaald is, maar de manier hoe de koers omhoogvloog en daarmee ook de prijzen. A volk ben fir én. Er werd constant gevraagd Bouta saí psa. We dédé in a veld. De mensen hebben gelijk. Wij probeerden middels de wet richting te geven en je merkte dat het begon te droppen. Wat zie je weer; de tegenstanders hebben gebruik gemaakt van krachten binnen de trias politica om deze wet op te schorten.”

Het kan er bij het staatshoofd niet in dat DNA als wetgevende macht die wetten maakt teruggefloten wordt door een andere groep binnen de trias politica. “Het laatste woord hierover is nog niet gezegd. Wij vechten voor de belangen van de kleine man. We doen er alles aan om de eerste basisbehoeften voor redelijke tot goedkope prijzen binnen te halen.”

De president vraagt de samenleving om alert te zijn ten aanzien van de ontwikkelingen rondom de koers. “Toen we de koers omlaag brachten ten gunste van de samenleving staakten de banken plotseling. Wanneer de koers omhoog gaat staken de banken niet. Je begrijpt dat niet moesje erachter staat, maar machten die invloed hebben op de banken om hen te laten staken.”

NII

error: Kopiëren mag niet!