Experts voorspellen een zeer actief orkaanseizoen

HET ATLANTISCHE ORKAANSEIZOEN VAN 2020 WORDT NAAR VERWACHTING ACTIEVER DAN GEMIDDELD, MET 16 VERNOEMDE TROPISCHE STORMEN. ACHT DAARVAN WORDEN VOLGENS ONDERZOEKERS ORKANEN EN VIER BEREIKEN KRACHT VAN ZWARE ORKAAN.

Als Tropische Storm Arthur langs langs de Amerikaanse kusten trekt, maken de voorspellers zich zorgen dat het slechts de eerste dominosteen is die valt in een orkaanseizoen dat de potentie heeft om de ergste ooit te weerspiegelen.
Arthur werd de eerst genoemde storm van 2020 toen hij in het weekend de status van tropische storm bereikte.

Dit is het zesde jaar op rij dat een genoemde storm voorafgaat aan de formele start van het orkaanseizoen op 1 juni.

Door het ontbreken van een El Niño en warmer oceaanwater, verwacht de Colorado State University dat het 2020 seizoen actiever zal zijn dan het orkaanseizoen van 2019, dat verwoestende orkaan Dorian, massale overstromingen van Tropical Storm Imelda en recordbrekende orkaan Lorenzo opleverde, naast andere stormen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: