De 28 reddende engelen van Hoefdraad

Deze 28 DNA-leden hebben op 19 mei 2020 tegen de vordering van de procureur-generaal Roy Baidjnath Panday gestemd, waardoor Financiënminister Gillmore Hoefdraad niet in staat van beschuldiging is gesteld. Het gaat om Celsius Waterberg en Rudolf Zeeman (beiden BEP), William Waidoe (overloper/NDP) en Jennifer Simons, Grace Watamaleo, Patrick Kensenhuis, Rachied Doekhie, Silvana Afonsoewa, Rossellie Cotino, Amzad Abdoel, Melvin Bouva, Naomi Samidin, Jenny Warsodikromo, Joan Wielzen, Oesman Wangsabesari, Keshopersad Gangaram Panday, Glenn Sapoen, Roche Hopkinson, Jennifer Vreedzaam, Daniella Sumter, Ruchsana Ilahibaks, Rajiv Ramsahai, Hans Sandjon, Aida Nading, Yvonne Maabo, Guilliano Snip, Ronald Hooghart en Wendel Asadang (allen NDP). Deze coalitieleden vinden het niet verkeerd dat Hoefdraad staatsmiddelen anders heeft aangewend of anderen gelegenheid of middelen heeft verschaft om deze middelen anders aan te wenden. Dat er steeds werd gesproken over een onvolledige dossier, terwijl de pg absoluut niet pretendeerde een volledige dossier te hebben. Anders was nader onderzoek ook niet vereist. De pg moest slechts aannemelijk maken dat er gronden waren voor nader onderzoek en in dat onderzoek Hoefdraad de status van verdachte zou krijgen. Deze 28 coalitieleden namen dit verzoek van de pg als een complete rechtszaak, waarbij zij als 28 advocaten optraden ter verdediging van de belangen van Hoefdraad.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: