Coronavirus treft India’s “Maximale Stad” zwaar

Bombay, de dichtstbevolkte stad van India, is nu verantwoordelijk voor één op de drie corona-infecties in het land. Met name Dharavi, India’s grootste sloppenwijk, blijkt vatbaar voor het virus.

Gelegen in het centrum van Mumbai, de hoofdstad van de staat Maharashtra, heeft Dharavi naar schatting een miljoen mensen in 239 hectare ruimte. Zij werken in de 15.000 fabrieken in de sloppenwijk of als dienstmeisjes en chauffeurs voor de bewoners van de financiële hoofdstad. Dharavi is echter de meest opgeleide sloppenwijk van het land, met een alfabetiseringsgraad van 69 procent.

De smalle steegjes van Dharavi, de overvolle woningen en de slechte sanitaire voorzieningen bieden de perfecte voedingsbodem voor het virus. Dharavi is onder een strenge lockdown geweest sinds het coronavirus in de sloppenwijk is verschenen. De virushotspots omvatten het werkkamp van Matunga, Kumbharwada, Transit Kamp en Naik Nagar, evenals langs de Crossroad, 90 Feet Road en 60 Feet Road.

Het aantal Covid-19 positieve gevallen in Dharavi staat nu op meer dan 1.200, volgens de gegevens van de staatsgezondheidsafdeling. De politie gebruikt drones om ervoor te zorgen dat de mensen de strikte lockdown gehoorzamen.

Rond 40.000 ingezetenen hebben een thermisch onderzoek ondergaan, maar de virustests zijn slechts beschikbaar geweest voor minder dan 700 mensen.

In een poging om de verspreiding van Covid-19 te stuiten zijn de autoriteiten van Mumbai van plan om het anti-malariamedicijn, hydroxychloroquine, uit te rollen als profylaxe behandeling in Dharavi en het vissersdorpje Worli Koliwada.

Maharashtra leidt in het land met het hoogste aantal coronavirusinfecties, met 33.053 gevallen — een derde van de 96.169 gevallen van India — gevolgd door Tamil Nadu met 11.224 en Delhi met 10.054, volgens het MyGov Covid-19 dashboard.

De Maharashtra regering heeft op zondag besloten de lockdown te verlengen tot 31 mei.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: