Cleopatra Jessurun: 1 besmet geval als deze geen enkele reden tot paniek

Directeur Jessurun van Volksgezondheid zegt dat de 11 covid-19 case, de Braziliaanse man die op een schoener binnenkwam met nog 8 andere personen, geen contacten gehad heeft met andere personen dan die op de schoener zelf. De patient is in isolatie, en de overige bemanningsleden zijn in quarantaine. Toch benadrukte Jessurun dat 1 nieuwe case, van wie alle nodige info bekend is, geenszins voor paniek zou moeten zorgen, omdat deze gevallen zich sowieso zullen voordoen, men erop voorbereid is, en zoals in dit specifieke geval alleszins de juiste en gepaste protocollen toepast om te voorkomen dat er echt wat mis kan gaan. 

“Belangrijk is dat het aantal nooit zelfs in de buurt van onze maximale limiet van 50 tot hooguit 60 besmettingen mag komen, want dat kunnen wij niet aan! Het doel is zeker niet om nul besmettingen te hebben, omdat dit haast onmogelijk is, vooral vanwege onze grote “poreuze” grenzen, maar het doel is om zaken beheersbaar te houden, en dat doen wij heel goed. Zo zijn met Brazilië ook afspraken gemaakt met betrekking tot de malariabestrijding, dus de samenwerking is er, want in ons zuider-buurland ziet het er wat het coronavirus betreft niet zo best uit. Men pakt daar zaken dan ook helemaal anders aan dan wij, dus alertheid is noodzakelijk,” zei Cleopatra Jessurun op de reguliere covid-19 persconferentie van woensdag 20 mei.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: