Militair schiet op drie familieleden van buurvrouw

De militair Melvin N. heeft op zaterdag 16 mei op drie familieleden van zijn buurvrouw geschoten. Uit het onderzoek blijkt dat de buurvrouw en de militair eerder op in de morgen betrokken waren bij een woordenwisseling, welke uitmondde in een handgemeen. De buurvrouw was in verband daarmee bij de politie van Santo Dorp. Zij had slagen moeten incasseren en werd verwezen naar de dokter. Terwijl zij zich op de polikliniek bevond, belde zij haar familieleden op, die gelijk na het telefoontje naar haar toe kwamen. Op dat moment liep de militair van de politiepost naar huis en werd onderweg aangevallen door een menigte. Uit die menigte waren drie personen gewapend met respectievelijk een houwer, een mes en een stuk hout. De militair haalde op zijn beurt zijn dienstwapen tevoorschijn om de menigte op andere gedachten te brengen, echter gaven zij geen gehoor aan, waarna hij gericht heeft geschoten.

Drie personen, te weten twee mannen en een vrouw, raakten gewond aan hun benen. De vrouw raakte gewond aan haar beide onderbenen, een van de mannen heeft een schotwond aan zijn linkeronderbeen en het derde slachtoffer heeft een schotwond en een schampschot opgelopen aan zijn benen. Deze verklaring heeft de militair afgelegd. Hij zegt dat hij heeft geschoten uit zelfverdediging. De mensen vielen hem aan met wapens, waardoor hij genoodzaakt was om vuurwapengeweld aan te wenden en gericht te schieten. In het belang van het onderzoek is de militair in verzekering gesteld. De drie gewonden werden per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp.

Petrus Wasimin, hoofd van de Militaire Recherche van de MP, bevestigt de aanhouding. Hij wilde verder niet ingaan op de details. Het is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn van de drie beschoten slachtoffers.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: