Gilbert van Dijk: “Dubaidroom Misiekaba voor-de-gek-houderij”

Gilbert van Dijk, NPS-kandidaatnummer10 in Paramaribo, vindt de droom van NDP-topper Andre Misiekaba om Suriname tot ‘the next Dubai’ of ‘the next Singapore’ te maken, ‘je reinste voor-de-gek-houderij van het volk van Suriname’. De NPS’er reageert op de recente uitspraak van de Sozavo-minister op Bakana Tori. Misiekaba stelde dat wanneer olie binnen 5 tot 6 jaren uit de zee wordt gepompt, wij dan letterlijk zullen meemaken wat het betekent om ‘in the next Dubai te zijn’. “Singapore staat op nummer 1 op de ranking in de wereld, terwijl Dubai ook heel hoog staat. Misiekaba is bedwelmend bezig met ‘the next Dubai’, want als ik het hoor dan denk ik ‘efu a olie kong, dan zij we er’ of ‘mi Gado, laten we maar hopen dat alles goed gaat’. Maar uiteindelijk heeft hij twee landen in de wereld genoemd, die alleen maar op deze positie zijn, omdat zij goed bestuur, good governance, hebben. ‘Ze hebben topinvesteringsfaciliteiten voor het lokaal en internationaal bedrijfsleven. Ze hebben een goed sociaal beleid, waarbij in Singapore de mensen zelf een woning krijgen. Dat is wel onder de voorwaarde dat je het niet zomaar mag verkopen. Ze hebben goed onderwijs, geweldige toerismelocaties en goede verbindingen. Ze hebben vooral hele scherpe wetten als het gaat om anticorruptie, drugshandel en money laundering. Dat zijn allemaal dingen die wij niet hebben”, zegt Van Dijk aan Dagblad Suriname. Volgens de politicus moet Misiekaba het volk niet voor de gek houden dat het land met NDP in de komende 5 jaren Dubai gaat worden. “Als we het in 10 jaren met NDP niet gehaald hebben, zullen wij het in de komende 5 jaren ook niet halen”, aldus de NPS’er.

Suriname juist ‘Pinabai’ geworden

Dubai en Singapore, dit zijn de twee beloftes die Misiekaba het volk van Suriname sinds de verkiezingen van mei 2010 heeft beloofd. “De verwachte Dubai is echter uitgebleven, terwijl wij niet eens hoeven te denken aan een Singapore met de verslechterde economische situatie de afgelopen vijf jaren.” Volgens Van Dijk is Suriname juist een ‘Pinabai’ geworden. Wat de inkomsten uit de olievondsten betreft, stelt de NPS’er dat met de huidige stand van olie in de wereld, wij mogelijk veel langer gaan moeten wachten dan 5 tot 6 jaren. Ook zal olie niet helpen wanneer er nog steeds slecht beleid wordt gevoerd. “Dubai en Singapore hebben overigens niet op olie gewacht, maar ze hebben gewoon goed bestuur neergezet en ze zijn daarom nummer 1 geworden”, aldus Van Dijk.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: