DA’91 geen voorstander van haastwerk om CBB-lijsten op te schonen

“Je hebt kans dat mensen die wel erbij horen, eruit gegooid worden”

Angelic Del Castilho

Het opschonen van de CBB-registers is de afgelopen dagen bij velen zo kort voor de verkiezingen het gesprek van de dag. “Met het opschonen van de lijsten moet een begin gemaakt worden. Want die moeten altijd up to date zijn”, zegt Angelic Del Castilho, de voorzitter van DA’91. “Maar het is niet haalbaar noch realistisch om te denken dat de lijsten binnen 7 dagen opgeschoond zijn.” “Haastwerk heeft als nadeel het risico om juist fouten te maken”, waarschuwt Del Castilho. “Je hebt kans dat mensen die er wel bijhoren, eruit gegooid worden. En dat wordt weer een ander verhaal”, merkt Del Castilho op. “Wat nu moet gebeuren, is dat iedereen die zijn oproepkaart heeft gehad, gaat stemmen en mensen die het nog niet hebben, dit gaan ophalen bij de commissariaten. We moeten erop toezien dat alleen de stemgerechtigden gaan stemmen.”

Del Castilho onderstreept dat de voorzitter van de Abop, Ronnie Brunswijk, een punt heeft gemaakt, dat de burgerregisters up to date moesten zijn. “De grote vraag is hoe het komt dat dit niet is gebeurd.” Er moet onderzocht worden hoe dat komt volgens de DA’91-voorzitter. “Want juist dit is het werk dat de burgeradministratie goed zou moeten doen. Iemands naam die op een adres voorkomt, terwijl die persoon al is overleden heeft niets met interpretatie te maken”, zegt Del Castilho verwijzend naar het antwoord van de CBB-directeur Menso. Deze zou hebben beweerd dat de voorzitter van het OKB, Jennifer van Dijk-Silos, de lijsten verkeerd heeft geïnterpreteerd. “Dat zijn gewoon feitelijkheden. Dit behoort tot de kerntaken van het CBB”, aldus de voorzitter van DA’91.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: