Facebook: meer haatberichten verwijderd

Facebook meldt een grote toename van het aantal verwijderde posts vanwege haat zaaien, hetgeen het bedrijf toeschrijft aan betere detectie door automatische snuffelaars die door zijn AI-experts zijn ontwikkeld.

Het grootste social-mediabedrijf ter wereld heeft in het eerste kwartaal ongeveer 9,6 miljoen berichten met haatzaaiende toespraken op zijn vlaggenschip-app verwijderd, tegen 5,7 miljoen in het vierde kwartaal van 2019.

Dat markeert een zesvoudige toename van haatdragende inhouds-verwijderingen sinds de tweede helft van 2017, de vroegste periode waarvoor Facebook gegevens onthult.

Mike Schroepfer, chief technology officer van Facebook, heeft de vooruitgang in de machineleer-technologie van het bedrijf die de taal ontleedde, aangeprezen.

Van de 9,6 miljoen berichten die in het eerste kwartaal werden verwijderd, zei Facebook dat zijn software 88,8 procent ontdekte voordat gebruikers ze meldden. Dat wijst op algoritmen die 8.5 miljoen posten voor haat-toespraak in het kwart, omhoog 86 percenten van het totaal van het vorige kwart van 4.6 miljoen worden gemarkeerd.

Het bedrijf rapporteert echter niet hoeveel er is doorgeschoten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: