Covid 19 maatregelen Stembureaus en Protocollen Verkiezingen

De Regering van de Republiek Suriname houdt de fundamentele principes van de democratie hoog in het vaandel. Verkiezingen organiseren is een van de belangrijkste kenmerken van een democratische rechtsstaat. Tijdens deze verkiezingen, zullen de kiesgerechtigden hun stemrecht op 25 mei 2020 uitoefenen.

Sinds het voorkomen van het COVID-19 virus in Suriname in maart 2020, zijn er door de Regering maatregelen getroffen ter bescherming van de samenleving. Deze maatregelen hebben ervoor gezorgd dat er heden geen besmette personen zijn in ons land. Als de status quo van het voorkomen van COVID-19 niet verandert en er geen aangetoonde gemeenschapsverspreiding heeft plaatsgehad, hebben de verkiezingen normaal voortgang op 25 mei 2020. Op deze dag zullen er door de verkiezingsorganisatie eveneens maatregelen worden getroffen, opdat de dag der stemming geen potentieel COVID-19 spreidingsrisico vormt voor de samenleving.

Deze maatregelen zijn vastgesteld in samenwerking met het COVID-19 Managementteam en het ministerie van Volksgezondheid. Beide documenten zijn hieronder te downloaden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: