Actie KPA-leden opgeheven

De stakende KPA-leden hebben op vrijdag 15 mei 2020 hun werkzaamheden met onmiddellijke ingang hervat.

De actie is opgeheven, zegt Aniel Ramharakh, bestuurslid van de bond van het Korps Penitentiaire Ambtenaren. Op dinsdag 5 mei hebben de leden uit ontevredenheid het werk massaal neergelegd. Het ministerie van Justitie en Politie had de leden toegezegd dat zij hun nieuwe loonreeks met terugwerkende kracht en alle overwerk in april 2020 zouden storten. De bond onderhandelde deze zaken met het ministerie af, echter bleek dat er een miscommunicatie c.q. administratieve fout was opgetreden, waardoor de gelden die vrij waren gemaakt terug naar ministerie van Financien zijn gegaan.

De minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, heeft op de dag van de lamlegging alle inspanning gepleegd om de verhitte leden toe te spreken en hij heeft hen daarbij gevraagd om geduld te betrachten. De minister van Financiën had nog tien dagen de ruimte gevraagd om deze overmaking in orde te maken. De minister van Financiën heeft zich aan zijn woord gehouden en inmiddels zijn de tegoeden overgemaakt op de rekeningen van alle leden.

Ramharakh zegt dat de gelden zowel voor de stakende als voor de niet-stakende leden zijn gestort. Er zijn enkele leden die buiten de boot zijn gevallen vanwege een administratieve fout. Zij zullen in de loop van de volgende week hun geld ook ontvangen. De stakende KPA-leden hebben zoals eerder gesteld met onmiddellijke ingang op vrijdag hun werkzaamheden hervat.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: