NDP-parlementariër Guilliano Snip: “Linga heeft mij laten schrikken”

“Ik heb mijn deel 5 jaren lang gedaan in Nickerie, tijd voor anderen in de NDP”

Guilliano Snip

In gesprek met Dagblad Suriname geeft NDP-parlementariër Guilliano Snip te kennen dat hij geschrokken is door de overstap van zijn collega-parlementariër Erwin Linga, van de NDP naar de VHP. “Ik zeg altijd: elk mens zie ik als een goed mens. We zijn geschapen door de Almachtige en wat God doet is goed. De handelingen van de mensen bepalen of zij goed of slecht handelen. Donderdag heb ik Linga nog gevraagd hoe het zit met zijn visie en hij was toen nog NDP’er. Ik was geschrokken toen ik het nieuws kreeg. Het verwondert mij. Iedereen heeft een vrije wil. Hij zal zijn reden hebben, daar kom ik niet aan.”

Bekroning voor het werk

“Ik ben in zowel moeilijke en goede tijden standvastige NDP’er geweest. Ik doe het al een geruime tijd. Dus in een moeilijke tijd zou ik de partij niet verlaten. Ik ben al 2 keren op de lijst geweest. Als jongeman heb ik de partij gesteund in 1996 ook in 2005 en 2010. In 2015 ben ik gevraagd om op de lijst te komen. Ik heb al die jaren mijn bijdrage geleverd en heb geholpen om kandidaten binnen te brengen. Om zelf kandidaat te mogen zijn en parlementariër, zie ik als een bekroning voor het werk. De partij heeft andere inzichten en ik ben niet op de lijst van nu.

Ik had zelf wel gewild, want ik heb veel geleerd in de afgelopen 5 jaren. Ik heb geleerd onder andere hoe het werk gedaan moet worden. Nog een ronde zou goed zijn. Maar ik leg mij neer bij het besluit. Ik voer geen campagne als zodanig, want de structuren hebben mij niet gevraagd. Niet de voorzitter, niet de coördinator en geen enkele kandidaat heeft mij gevraagd om lijfelijk campagne te gaan voeren.”

Grote dank aan Nickerie

“Ik wil mijn grote dank uitbrengen aan het Nickeriaanse volk. Ik heb 5 jaren lang mijn deel gedaan. Nu is het tijd voor anderen in de NDP om door te gaan met het goede werk. Het volk moet kijken wie verder kan gaan. Laat men een goede keus gaan maken. Op mijn manier motiveer ik de mensen om op de NDP te stemmen. Men moet vrij zijn. Ik ga niet zeggen op wie. Maar ik hoop dat de partij de 2 zetels gaat behouden.” Snip brengt dank uit aan het volk voor het gestelde vertrouwen. “Ik bedank ook de mensen persoonlijk voor hun vertrouwen in mij.

Ik was niet in de uitvoering, maar ik heb toch geprobeerd om wat voor het volk van Nickerie te betekenen”, aldus Snip.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: