Repatriatie in volle gang 

Volgens overste Danielle Veira zijn inmiddels in het binnenland reeds 4500 hulppakketten verdeeld in het binnenland in het kader van de Covid-19 verlichtende maatregelen en is deze operatie goed gaande. Ook andere steunmaatregelen zoals de belastingverlichting en hulp aan personen die hun inkomen kwijt zijn, zijn reeds goed onderweg. Deze informatie werd via de pers gedeeld op de persconferentie van woensdag 13 mei van het Covid-19 team.

Kolonel Jerry Slijngard bracht ook het goede nieuws over een goed geoliede repatriatie operatie. Dinsdag kwamen er 308 repatrianten uit Nederland, en dat is allemaal zeer goed en geordend verlopen. Uit Cuba en Curaçao kwamen er in totaal 128 repatrianten. Dinsdag is er een vaart uit Frans Guyana met ook meer dan 20 personen, en morgen zijn dat er 28 uit Guyana. Morgenavond worden daarnaast 52 personen uit Miami verwacht, waarvan 12 Newmont arbeiders zijn en de rest repatrianten. 

Op zondag aanstaande wordt ook weer een KLM vlucht uit Nederland verwacht met daarop 320 personen. Van de 509 mensen die nu in quarantaine zitten, is een goed deel, meer dan 100, illegaal in Suriname. Mensen trotseren nog steeds de regels van onze gesloten grenzen door met de zogenaamde houten SK boten mensen zoals prostituees te transporteren uit Guyana. Ook uit Belem dreigt ernstig gevaar, omdat er daar een enorme groei van besmettingen is, en er vindt dan een ware exodus plaats waar ook mensen tussen zitten die via schoeners en dan de SK boten Suriname proberen te bereiken.Velen zien deze hele aangelegenheid ook zelfs als een soort vakantie waarbij ze gratis onderdak, eten en drinken zullen krijgen in Suriname, en dat is heel ernstig, ook vanwege het besmettingsgevaar.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: