Nickerie heeft nieuw commissariaat

Op dinsdag 12 mei werd het nieuw gebouw voor het districts-commissariaat van Nickerie formeel opgeleverd. De ceremonie werd gekenmerkt door de onthulling van het naambord door de Districtscommissaris Nisha Kurban- Babu en minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, ook de presidentieel adviseur Ramon Abrahams en Suriname’s ambassadeur in buurland Guyana, Ebu Jones waren er te gast. Uiteraard werd de ceremonie vanwege de Covid-19 maatregelen klein gehouden. Het nieuw in gebruik genomen gebouw werd populair liefkozend “het Paleis van Nickerie” genoemd.

Volgens DC Kurban-Babu heeft het district dit gebouw verdiend. De bouw was reeds in 2014 aangevangen maar werd op verschillende momenten stilgelegd, omdat de overheid niet altijd bij machte was om de aannemer op tijd te betalen. Nu zal het personeel gefaseerd verhuizen uit een ander overheidspand een paar honderd meters verderop in de R.P. Bharosstraat. Tot nu toe werkte de bestuursdienst vanuit een heel klein pand dat allang niet meer voldeed aan de verwachtingen van deze tijd. Nu kan ook de dienstverlening geoptimaliseerd worden. Het nieuwe gebouw staat in het hart van Nieuw Nickerie.

Minister Dikan beschouwt het gebouw als een symbool van het decentralisatieproces.De minister vertrouwt ook erop dat het commissariaat van Nickerie samen met de plaatselijke gemeenschap nog veel meer samen kan doen.

De gasten kregen van de DC een rondleiding door het gebouw, dat een bouwoppervlakte van ruim 1600m2 en verdiepingen heeft. Het kostenplaatje was meer dan SRD 13 miljoen. De aannemer, Riko Bhalwangier, opgelucht dat dit project is voltooid, zei dat hij er zijn best voor heeft gedaan. Toen hij het werk in 2014 oppakte had hij gehoopt dat het veel eerder af zou zijn. 


error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: