Duitse besmettingsgraad stijgt

De reproductiegraad van het coronavirus is in Duitsland voor de derde dag op rij boven één gebleven, nadat deze op vrijdag tot 0,83 was gedaald. De stijging volgt op landelijke versoepeling van de lockdownmaatregelen.

Het Robert Koch Instituut (RKI) voor ziektebestrijding zei in een dagelijks bulletin dat het voortplantingstarief, of R — welke het aantal mensen vertegenwoordigt elke zieke persoon kan besmetten — was toegenomen tot 1.07 op maandag. Dit aantal wijst erop dat 100 mensen met Covid-19 gemiddeld de ziekte aan 107 anderen zullen verspreiden, misschien signaal voor een tweede golf van de pandemie.

De RKI zei dat het cijfer van maandag licht gedaald is van 1,13 de dag ervoor, 0,83 op vrijdag en 1,10 op zaterdag.

Op 6 mei kondigde kanselier Angela Merkel een versoepeling van de lockdown beperkingen aan, met inbegrip van meer winkelopeningen en een geleidelijke terugkeer naar school.

Sprekend op maandag in Berlijn, zei Merkel dat hoewel Duitsland een “nieuwe fase” ingaat met zijn COVID-19 reactie, “het belangrijk is dat met de versoepeling van de maatregelen we zekerheid hebben dat de mensen zich aan de basisregels houden”.

De telling van Johns Hopkins University meldde dat het aantal nieuwe coronavirusgevallen dinsdagmorgen met 667 tot 172.576 per dag was toegenomen, terwijl het dagelijkse dodental tot 7.661 was gestegen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: