Bundesliga eerste Europese league weer van start tijdens pandemie

Duitsland wordt de eerste grote Europese competitie die het spel hervat – achter gesloten deuren – ondanks de coronavirus-pandemie.

Een strikt testregime en een verbod op het verzamelen van supporters buiten de stadions zal worden gehandhaafd op de negen resterende wedstrijddagen. Slechts ongeveer 300 mensen, inclusief spelers, personeel en officials, zullen in of dicht bij de stadions zijn tijdens de wedstrijddagen.

Op het veld heeft de regerende kampioen Bayern München een smalle voorsprong op hun dichtstbijzijnde rivalen, waaronder Borussia Dortmund en Red Bull Leipzig. De Europese kwalificatie en degradatie zal worden beslist op de laatste geplande wedstrijddag op 27 juni.

De Bundesliga zal naar verwachting een model worden voor andere Europese landen die hun competities willen voltooien, waaronder de Engelse Premier League en La Liga in Spanje. De Franse topliga, Ligue 1, is al geannuleerd vanwege veiligheidsproblemen. De Italiaanse regering moet nog beslissen of ze het Serie A-seizoen zal toestaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: