BOG blijft in alert-fase Dengue dreiging 

Volgens directeur Bromet van het BOG wordt ondanks de Covid-19 crisis wel degelijk optimaal aandacht besteed aan het gevaar van een mogelijke dengue epidemie. In januari was er reeds een dengue piek, en toen zijn er intensieve bespuitingen geweest in met name gewestelijk Paramaribo, in het noorden, in Wanica en Commewijne. Dit zei ze naar aanleiding van vragen van de media op de persconferentie van woensdag 13 mei over de dengue problematiek.

De cijfers worden onafgebroken verzameld en bijgehouden, maar nu de regentijd weer is aangebroken is het wel zaak dat men extra de nodige hygiëne in acht neemt, water broedplaatsen opruimt zoals gebruikelijk en er alles aan doet in de gemeenschap zelf om dengue zoveel als mogelijk te voorkomen. De alarmfase die er aan het begin van het jaar was is inmiddels nog maar een alert-fase, en dat moeten we wel zo zien te houden. We krijgen van de PAHO ook de nodige bijstand in de vorm van training hiertoe. In Nickerie zijn er wat voorzichtige meldingen geweest, dus het BOG zal wel blijven hameren op de omgeving schoon en muskieten-vrij houden en alert blijven op het voorkomen van dengue.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: