Grepenmekers

De burgers in ons land zijn over het algemeen naïef, we gaan altijd uit van een beschaafde regering. De regering zelf verwacht echter niet dat we haar al te serieus nemen. Wij, de volwassen bevolking, hebben dat niet direct door, maar de jongere generatie ontmaskert grappenmakers iets sneller. Vandaar dat ze zich dan niet hebben gestoord aan de regels uitgesproken door grappenmakers. En dat is de verklaring van het gegeven dat mensen zich niet hebben gehouden aan de avondklokregels die de regeringsmensen van de NDP elke dag hebben zitten overtreden. Deze hebben in de regels van de artsen, de immunologen en de epidemiologen nooit geloof gehad. En dat heeft te maken met scholing. Er zijn mensen die geen waarde hechten aan deskundigen en aan medici, die denken dat deze deskundigen grappenmakers zijn. Dat wat ze weten niets bijzonders is, en dat zij evengoed arts, epidemioloog of immunoloog hadden kunnen zijn. Zoals Trump en nu blijkt ook zoals onze leiders. De Covid-regels zijn door de regering van Suriname, of beter gezegd door de president van Suriname als het ware gestript. De avondklok is gedecimeerd, waardoor er veel meer mensen op straat zullen zijn in de avond. De beperking van 10 mensen is verruimd naar 50, waardoor er eigenlijk niet veel meer is overgebleven van die beperking. Het verschil tussen 50 en 70-80 is van de straat moeilijk te zien, bovendien nog moeilijker te controleren. Wat de president dus heeft gedaan, is doordrukken waarin hij altijd heeft geloofd: vrijheid en geen Covid-beperkingen. Aan de body language en de taal was op vrijdag te zien dat de NCCR-leider Jerry Slijngard en dokter Cleopatra Jesserun moeite hadden met een toekomstige versoepeling onder de huidige omstandigheden. Het zijn technocraten die zich laten leiden door de wetenschap. Maar zij kunnen slechts adviseren, zij bepalen niet. Veira van DNV is zich meer gaan ontpoppen als politicus en popster. Zij is manipuleerbaar en opereert niet op basis van de wetenschap maar op basis van het populisme.

Het is een zeer kwalijke zaak dat de president nu de veiligheid, de gezondheid en het leven van de bevolking van Suriname ondergeschikt maakt aan zijn politieke overleving. Het slopen van de Covid-regels is geschied met maar 1 doel: dat de NDP toch de massameetings en kolonnes kan houden en kan stoppen in de volksbuurten om stratimang te spelen en een bita te drinken met de mensen. De NDP heeft alle regels aan haar laars gelapt, maar meer moet je niet verwachten van mensen die een dictatuur hebben gedraaid. Alle economische regels hebben ze aan hun laars gelapt, ook alle strafregels. Het gevolg is dat men nu opgescheept zit met een veroordeling, een vonnis, in eigen land. Dat is wat nu op nummer 1 staat van de NDP: voorkomen dat men de laatste jaren slijt in de gevangenis. En daarvoor mag het hele volk opgeofferd worden. Een valse profeet heeft dat al op een NDP-podium gezegd. Hij had het niet door dat hij zijn patroon aan het beledigen was, hij werd gebracht als het tegenovergestelde van Jezus, want die stierf om met zijn bloed de mensheid te bevrijden.  Nu is het verkeer op de rivier in het oosten toegelaten overdag, terwijl daags terug NCCR juist heeft gezegd dat er dat er daar veel gevaarlijk verkeer is. Het gevolg zal zijn dat de Covid-besmettingen Suriname nu zullen binnenkomen vanuit Marowijne, waar de bevolking over het algemeen ook niet in wet- en regelgeving gelooft. De mensen zullen daar besmet raken en in de problemen komen. Zie maar hoe disproportioneel bepaalde minderheden in de USA het slachtoffer worden van Covid. Maar sterker nog, vanuit Marowijne en het binnenland zullen onze lieve mensen het virus brengen naar de stad. De overheidskantoren waar deze mensen zonder te melden binnenstappen en alles beginnen aan te raken, lopen nu groot gevaar. Onze artsen en gezondheidswerkers lopen nu groot gevaar. De bevolking in het stedelijk gebied loopt nu groot gevaar. De kans is nu groter geworden dat we besmet raken en dat we elkaar hier onderling besmetten. Maar onze regeringsleiding heeft daar niks mee te maken. Belangrijk is nu dat de verkiezingen worden gewonnen zodat de weg naar de gevangenis langer wordt. Op 12 augustus 2010 kreeg de NDP de kans, de leiders waren toen over de 60 jaar, om te bewijzen of men in een democratisch jasje geleerd heeft van de fouten die men als dertig-plusser heeft gemaakt door een onvervalste dictatuur op poten te zetten die 7 jaar lang zou duren en dan weer eens voor korte duur na 3 naar leeftijd. De economie werd steeds aan diggelen geslagen, werkloosheid nam steeds toe, zaken doen werd moeilijk, de Surinaamse munt werd steeds zwakker, de internationale banden verslechterden, de vriendschappen verschoven naar schurkenstaten en corrupte potentaten. Dat is nu weer gebeurd, alleen is nu een nationale veroordeling bijgekomen en het stelen van de valutaspaargelden van het volk en nu zet men ook de gezondheid van de bevolking in gevaar. Het besluit om de avondklok op te heffen maakt het controleren van alles nog moeilijker. Nu gaat er meer confrontaties ontstaan tussen politie en groepen burgers, als de politie haar werk wil doen. Of juist niet, als de politie alles maar zijn beloop laat.  In elk geval moeten we zeggen dat het een heel slecht besluit is om niet te luisteren naar de medici en de economie open te stellen. Het is het zoveelste bewijs van extreem wanbestuur zoals nooit eerder vertoond. 

error: Kopiëren mag niet!