Reshma Kuldipsingh: “Bij elke NDP-regering, grote downgrade samenleving!”

Reshma Kuldipsingh

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Reshma Kuldipsingh, DNA-kandidaatnummer 16 van de VHP in Paramaribo, dat elke keer dat de NDP aan de macht komt de samenleving een grote downgrade meemaakt.

Reshma Kuldipsingh beweert dat ze “een Surinaamse vrouw is die graag wil dat Suriname betere tijden tegemoet ziet”. “Ik ben ambtenaar, heb jarenlang op verschillende ministeries gewerkt. Ik ben niet zo lang terug in de politiek gestapt. De keuze om die stap te maken spreekt voor zich. De situatie in ons land staat niet toe dat je aan de zijkant kan staan als toeschouwer. We moet keihard strijd leveren. De vrouw kiest het zelf. We moeten niet aan de kant te zijn. Niemand moet voor jou als vrouw gaan bepalen, je kent je waarde en je normen. Je bepaalt zelf waar je staat en je gaat zelf strijden dat je gewaardeerd wordt. Mijn achtergrond is ‘master business administration’, dat heb ik gedaan. Ik was 17 jaren bij het ministerie van Onderwijs. Ik heb in verschillende commissies gezeten. Ik heb toen mijn studie opgepakt. Ik ben afgestudeerd als MBA in klein en middelgroot ondernemerschap. Een grote bijdrage daarvan was het KMO Fonds en die unit heb ik opgezet. Maar het ging eerlijk gezegd niet zoals gewenst. Ik ben iemand die als ik zie dat het niet gaat zoals het moet, ik opstap. Ik heb toen gesolliciteerd bij het ministerie van Arbeid. Want ik ben niet iemand die thuis zit. Samen met een team hebben wij het SPWE (Suriname Productieve Eenheden) nieuw leven ingeblazen. We hebben landelijk kadertrainingen verzorgd. Ik geloof dat je niet kan blijven kijken hoe alles kapot wordt gemaakt in het land waar je opgegroeid bent en je kinderen nog moeten leven. Dan is het tijd om zelf strijd te gaan leveren en het land te redden. Toen heb ik gekozen om mijn bijdrage te leveren in de politiek.

Geen samenwerking met de NDP

“We hebben duidelijk gezien dat er politici zijn die je 5 jaren lang niet eens hoort. Ik zie soms mensen na 4 jaar in het parlement en dan denk je ‘wie is dit?’ Kom je echt alleen voor jezelf of voor het geld ? Dat is duidelijk het verschil tussen de VHP en andere partijen. Onze kandidaten hebben draagvlak en aanzien. Ook jongeren hebben de ruimte om hun meningen te uiten.” Over een mogelijke samenwerking met de NDP zegt Kuldipsingh, dat haar mening is dat ze niet open staat voor een samenwerking met de NDP. “Dit zeg ik, omdat elke keer dat de NDP aan de macht komt de samenleving een grote downgrade meemaakt. We zien elke keer dat het niveau verlaagt in kwaliteit, onze levensstandaarden stellen niets voor. Er heerst armoede in de samenleving. Ik heb ook persoonlijke principes en ik sta niet open voor een samenwerking met iemand die een strafblad heeft en veroordeeld is voor moord op 15 onschuldige burgers. Die standpunt ga ik ook kenbaar maken binnen mijn partij.” Kuldipsingh zegt wel wat haar mening is, maar niet wat die van haar partij de VHP is. “Ik ben een jonge Surinaamse vrouw, nieuw in de politiek. Ik heb brede ervaring opgedaan bij verschillende ministeries. Ik heb ook mijn bijdrage geleverd aan het wederopbouwplan van de VHP. Ik wil mij sterk maken en gaan inzetten voor onder andere de kleine ondernemers in ons land. Mijn boodschap aan het volk is simpel: make me your choice and I will be your voice”, besluit Kuldipsingh.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: