Politieke Profielen: Monique Daal (DA ’91)

Kandidaat no 5 op de lijst van DA’ 91 Paramaribo

Mijn naam is Monique Daal: ik ben een 45 jarige Surinaamse vrouw geboren in Paramaribo .

Ik ben de tweede dochter uit  het gezin bestaande uit 4 dochters uit het huwelijk van Stanley Daal en Saminie Talkami: waarvan beide in het onderwijs zaten( Ja, ik heb een strenge opvoeding gehad.)

Ik heb een prachtige dochter van14 jaar.

Ik heb inmiddels ook al 14 jaar mijn eigen huisartsenpraktijk in Paramaribo.

Mijn studie heb ik in 2004 in Suriname afgerond  op het Faculteit der Medische Wetenschappen.

Na mijn afronding heb ik gewerkt bij de polikliniek An Nasr aan de Indira Gandhiweg.

Kort na de geboorte van mijn dochter ben ik gestart met mijn eigen polikliniek aan de Bersabalaan,( dit was een huurpand).

In  2013( na 7 jaren) heb ikmijn eigen polikliniek opgericht aan de Ronaldlaan 62 genaamd  AMBER HEALTH CLINIC, genoemd naar mijn dochter. Hier ben ik dagelijks werkzaam .

Sinds 5 jaren doe ik ook elke donderdagochtend na mijn praktijk de poli bij de ouderen van Huize Margriet.

WAAROM DE POLITIEK?

Ik had eerder geen interesse in de politiek, waardoor mensen ook vreemd reageren als ze mij plotseling zien op de lijst.

Waarom ik dit besluit heb genomen is omdat dagelijks met een bloedend hart moet toekijken hoe ons switie Sranang wordt “kaalgeplukt”. In mijn beroep word ik dagelijks geconfronteerd met hardwerkende ouders die enorm veel stress lijden vanwege de zeer ernstige situatie waarin we nu in het land verkeren: ze weten niet hoe ze  moeten rondkomen . Ze krijgen heel wat gezondheidsproblemen en kunnen hierdoor nog minder functioneren.

Ik heb ook veel te maken met jongeren die het nut van studeren niet inzien, omdat ze ervan uitgaan dat tegenwoordig velen niet gestudeerden in goede posities belanden.

Deze jongeren hebben de juiste begeleiding nodig: er moet een ommekeer komen in deze zienswijze.

Om hierin verandering te brengen heb ik besloten er ook zelf een steentje( of rots) bij te dragen: en dat kan niet anders.  Om ook beslissingen te kunnen nemen op het hoogst niveau moet je in een politieke partij die ook uit de grond van hun hart gaat voor een beter Suriname.

Waarom DA’91

Omdat Integriteit voor mij het allerbelangrijkste is voor een efficiënt beleid.

Vandaar dat mijn eerste vraag bij het benaderen van een politieke partij altijd is: Met wie gaan jullie zeker niet samenwerken? Aangezien INTEGRITEIT  niet samengaat met  NDP ben ik van mening dat samenwerking met ze geen optie was en is.

Na de routekaart van DA’91 te hebben bestudeerd en zeker wist dat samenwerking met de NDP was uitgesloten heb ik mijn beslissing genomen.

DA’ 91 GAAT VOOR DEMOCRATIE, GELIJKHEID EN WAARDIGHEID MET GELOOF IN EIGEN KRACHT

Waarvoor ik me specifiek wil inzetten is:

  • Gezondheidszorg: betaalbaar en bereikbaar voor een ieder: niet alleen vanwege mijn beroep, maar omdat we een gezonde natie nodig hebben voor een goede economie en ontwikkeling. Nu komt het nog meer dan ooit naar voren hoeveel invloed de gezondheid heeft op de economie.  

De senioren burgers worden vaak in een vergeethoekje gezet, terwijl juist deze groep met de meeste medische klachten te kampen heeft( zoals Diabetes en Hart en Vaatziekten): ze zijn immers oud en zouden een betere behandeling moeten verdienen. Er moeten meer recreatiemogelijkheden aangeboden worden: dat rust roest geld ook voor hen. Ze verdienen betere( incl financiële) waardering want zij hebben ons land helpen opbouwen. En niet dat ze eind v d maand als het ware moeten bedelen voor het beetje wat ze krijgen en dan ook nog voor  heel wat medicamenten zelf moeten betalen.Er moet ook voor o.a. betere vervoer( Rolstoelbussen) gezorgd worden.

Onder gezondheid valt ook de preventieve zorg( waaronder BOG en Stichting Lobi): hieraan moet er ook veel meer geïnvesteerd worden

  • De Jeugd, met name het onderwijs, want zij zijn de toekomst. Ook de kinderen leven tegenwoordig in angst( dat is gebleken uit onderzoek).Dit terwijl ze een veilig milieu nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. Er moeten meer recreatie locaties worden opgezet voor hen. Al vroeg in het onderwijs moeten normen en waarden hen aangeleerd worden: dit zal de dagelijkse problemen als Pesten en hangjongeren doen verminderen.

Na 25 mei gaan we samen strijden om ons switie Sranang weer economisch gezond maken

STREY DE STREY U NO SA FREDE GADO DE UN FESI MAN.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: