Ontevreden KPA-leden bedanken minister Getrouw voor inspanning

De ontevreden Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) hebben op dinsdag 5 mei de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, bedankt voor zijn inspanning om toch nog het geld over te maken, maar helaas is het hem niet gelukt. Terwijl het bestuur dinsdag in een vergadering was met de leden, stapte de minister binnen om met de leden te praten. Hij heeft de ontevreden leden niet gevraagd om de werkneerlegging op te heffen, maar op zijn initiatief heeft de vicepresident telefonisch het contact gelegd om de minister van Financiën te bewegen om het geld voor de leden vrij te maken. Deze inspanning van de bewindsman is niet gelukt. De leden hebben hem bedankt voor zijn aanwezigheid en de inspanning, maar hebben zoals gepland het werk totaal lamgelegd.

De penitentiaire ambtenaren die in de morgendienst aan het werk waren, hebben de sleutel van de inrichting overhandigd aan de directie. De gedetineerden waren in hun kamers. Diensten van en naar de gedetineerden is per dinsdag omstreeks 12.00 uur direct stopgezet. Dit bevestigt het bestuurslid Aniel Ramharakh van de Bond KPA desgevraagd aan Dagblad Suriname.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: