Michel Felisi: “Criminele wetten van de afgelopen periode moeten teruggedraaid worden”

“Wetten moeten goed dichtgespijkerd worden en niet voor interpretaties vatbaar zijn”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Michel Felisi, lijsttrekker van de NPS in Wanica, dat “criminele wetten” van de afgelopen periode teruggedraaid moeten worden. “Ik ben een vrij mens die geboren is in het diepe binnenland, helemaal te Godo Olo, en opgegroeid in gettobuurten. Afgestudeerd als leerkracht. Jarenlang ben ik leerkracht op muloniveau geweest. In 2005 ben ik aangetreden als minister van Regionale Ontwikkeling. Na beëindiging van mijn ambtsperiode in 2010 ben ik rechten gaan studeren.” Op de vraag wat er veranderd moet worden, zegt Felisi dat wij met zijn allen de economische situatie moeten rechttrekken en solide wetgeving moeten opbouwen. “Het mag niet bij willekeur en gelegenheidswetten veranderd worden. De wetten moeten goed dichtgespijkerd worden en niet voor interpretaties vatbaar zijn. De instituten moeten ook versterkt worden. Een Centrale Bank die zich houdt aan internationale en nationale standaarden. En Constitutioneel Hof dat niet politiek ingevuld moet worden, maar rationeel”, stelt de voormalige minister

Terugdraaien

“Maar ook zaken die killing zijn, niet bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van onze samenleving, bijvoorbeeld de Rij- en Voertuigenbelasting, moeten simpelweg teruggedraaid worden. Er zijn genoeg valide redenen ervoor. De wet van het obligoplafond en het niet strafbaar stellen van monetaire autoriteiten moeten allemaal teruggedraaid worden. De valutawet bijvoorbeeld is ook zo een wet, een criminele wet noem ik het. Die moeten allemaal teruggedraaid worden.” Over de kwestie Hoefdraad zegt Felisi dat de weg vrijgemaakt moet worden voor een strafrechtelijk onderzoek. Niet schreeuwen dat die man onschuldig is. Dat moet het Openbaar Ministerie bepalen en er moet duidelijkheid komen.

Sterke historie

Wanica staat bekend als een bolwerk van de VHP en de NDP. “Maar we hebben een sterk campagneteam. Wij focussen niet alleen op de kandidaten, maar ook op de legacy van de NPS”, zegt Felisi zelfverzekerd. “De NPS heeft bewezen altijd de economie op spoor te krijgen. Nu staan we weer voor zo een situatie. Het verhaal van de NPS is sterk gezien de historie. Ik heb ervaring als minister en ik stel me beschikbaar om wederom die functie te bekleden. Maar ik wil mij als een parlementariër sterk maken voor het volk en goede zaken afdwingen van de regering”, aldus Felisi.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: