Guyana: Slechts 25 stembussen op één dag herteld.

De sleutel tot het wegwerken van knelpunten…

Slechts 25 stembussen van in totaal 2.339 werden geteld op dag één van de langverwachte hertelling van de algemene en regionale verkiezingen van 2 maart en na een late start gisteren, diverse haperingen en het wennen aan de procedures, zal vandaag een duidelijker beeld geven van de vraag of de projectie van 25 dagen voor de voltooiing drastisch zal moeten worden herzien.

Op een dag van spanning en drama toen tientallen GECOM-ambtenaren en -arbeiders, partijagenten en waarnemers het Arthur Chung Convention Centre (ACCC) aanspoorden voor het proces dat als essentieel wordt beschouwd voor het beëindigen van een twee maanden oude verkiezingscrisis, werd de start van 8 uur ’s ochtends niet gehaald omdat de veiligheidscontroles en het afstemmen van het proces extra tijd in beslag namen.

De stembusaanduiding werd gisteravond onthuld door de Public Relations Officer van de Guyana Elections Commission (GECOM) Yolanda Ward, die zei dat van de 25 getelde stembussen er zeven afkomstig waren uit District 1, zes uit District 2, zeven uit District 3 en vijf uit het centrale District 4.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: