Toestand grenzen onder controle, maar alert blijven vereist 

Waarnemend onderdirecteur Babel van het DNV zegt dat tussen 30 april en nu in het westen alle grensposten opgezet en bemand zijn geworden, en dat daarmee de westgrens best goed onder controle is.

De oostgrens is wat lastiger, maar er vindt nu wel een eind minder beweging daar plaats vanwege de redelijk effectieve en opgevoerde acties. Voor wat midden-Suriname betreft, zoals bij Witagron, Pikin Saron en Kraka, maken vele ondernemers kontakt met het covid team om hun bewegingen te kunnen voortzetten. De onzichtbare lijn tussen de verschillende gebieden mag echter niet zomaar gekruist worden, er mag geen ongeoorloofd verkeer van het ene gebied naar het andere gaan. Er zijn controleposten, en zonder toestemming mag er geen verplaatsing daarlangs plaatsvinden. Daartoe moet een verzoek ingediend worden bij het management team op het kabinet van de President. Mensen kunnen dan eventueel komen te beschikken over een dispensatiebrief, welke bedoeld is om tijdens de avondklok te kunnen bewegen, of een toestemmingsbrief, bedoeld om je van het ene naar het andere gebied te mogen begeven, of beide brieven indien nodig. 

Aan de zuidgrens is er een goed functionerende militaire post bij Kwamalasemutu waar het nationaal leger optimaal in kontakt mee staat, die toestand is best wel overzichtelijk. 

error: Kopiëren mag niet!