Wereldwijd meer dan een kwart miljoen coronadoden

Het aantal sterfgevallen wereldwijd als gevolg van een covid-19 besmetting is de 250.000 gepasseerd. Het aantal besmettingen komt op meer dan 3,5 miljoen, zo blijkt uit een telling van Reuters. De afgelopen dagen steeg het aantal overledenen vooral in Latijns Amerika, Afrika en Rusland. Gezondheidsexperts houden rekening met nieuwe uitbraken. ‘De kans op een tweede of derde golf is groot omdat veel plekken niet immuun zijn’, zei Peter Collignon, een microbioloog van Canberra Hospital in Canada tegen Reuters.

In de Verenigde Staten wordt het dodental steeds weer naar boven bijgesteld. Voorspellingen van de University of Washington, die alom als betrouwbaar worden gezien, komen nu uit op 135.000 coronadoden tot en met begin augustus. In documenten die circuleren binnen het Witte Huis staat dat de Amerikaanse regering rekening houdt met 3000 doden per dag op in de opmaat naar 1 juni, zo berichtte de New York Times.

error: Kopiëren mag niet!