Kenniskring discussieert over kansen kandidaten bij verkiezingen op 25 mei

Op dinsdag 5 mei 2020 is het thema “Welke kansen maken ± 5000 politici uit 17 partijen op 25 mei a.s.?” De gastsprekers zijn Hardeo Ramadhin, oud dc, geograaf, politiek analist en publicist, prof. Marten Schalkwijk, socioloog en politiek analist, adviseur van Nikos, drs. August Boldewijn, bestuurssocioloog en adviseur van de BBGO en prof. Jack Menke, hoogleraar Onderzoeksmethodologie aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

Op 25 mei dingen bijkans 5000 politici mee naar een verkiezing binnen de DNA, RR of DR. Deze uit 17 politieke partijen afkomstige leden zijn van verschillende leeftijd, opleiding etc. en wonen verspreid over geheel Suriname. Sommigen hadden op meerdere lijsten getekend of niet alle relevante stukken overgelegd en zijn dus terecht afgevoerd. Anderen hebben een kaalplukcontract van 5 miljoen US-dollar moeten tekenen om overlopen tegen te gaan. Intussen zijn middels loting ook de nummervolgorde op de keizerslijsten bekend. Vanwege de Corona lockdown is de hel losgebroken op social media en promoten vele aspirant-kandidaten zichzelf, waarbij de meesten eigen issues aankaarten die zij zullen realiseren indien gekozen.


De gastsprekers zullen hun blik doen werpen op deze (Corona) verkiezingen, alsook op de diverse partij programma’s die er al zijn, en ook de kandidaten onder de loep nemen. Elk vanuit hun eigen perspectief. De economie ligt stil; de VSB heeft de regering een voorstel gedaan en de pg heeft de DNA gevraagd om minister Hoefdraad van Financiën in staat van beschuldiging te stellen om een gerechtelijk vooronderzoek te kunnen starten. De NDP en haar toppers hebben aangegeven dat het om een politieke hetze en meer nog een etnische strijd gaat en dat ze pal achter hun minister staan en niet zullen meewerken aan het verzoek van de pg. De voorzitter van de DNA gaat wel een vergadering uitschrijven. Zowel nationaal als internationaal heeft deze case belangstelling om te kijken of Suriname wel of geen democratische staat is met een scheiding der machten. Vermeldenswaard is dat De Surinaamsche Bank een kortgeding heeft aangespannen tegen de Centrale Bank van Suriname, terwijl de koers blijft stijgen en er een totale lockdown is ingesteld op de oostelijke grens in de Marowijnerivier.


Wat voor impact zullen deze zaken hebben op de komende verkiezingen?  De deskundigen laten hun licht hierover schijnen op dinsdag a.s. De avond begint om 20.00 uur exact. Als MC/discussieleider zal de drs. Glenn Truideman optreden. Vragen aan het panel kunnen ge’smst of geappt worden op het nummer 07557799/+31637773165. Deze discussie wordt ook live uitgezonden via ABC TV kanaal 4.2 en YouTube Live Stream  https://www.youtube.com/channel/UCcfzeSUJUfkgIllgmFtJ4Sw          dankzij de technologie verzorgd door  RCFA ( www.rcfa.com)

error: Kopiëren mag niet!