Bee: “Mi hati e`brudu!”

Marinus Bee

“Het grootste probleem waarmee Suriname nu te kampen heeft is niet de armoede, maar de eenheid onder de bevolking.” Tot deze conclusie komt Abop-assembleelid Marinus Bee. Tijdens de 3de online massameeting van de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelingspartij (Abop) afgelopen zaterdag, merkte de politicus op dat het opvallend is dat wanneer iemand problemen heeft, veel mensen dat juist plezierig vinden. Indien de geel-zwarte partij aan de macht komt, belooft Bee dat het eenheidsprobleem onder de bevolking als eerste zal worden aangepakt. “A gersie leki te wan sma habi probleem, bun furu sma e breyti. A fasi fa wi e libi, mi hati e`brudu. We moeten niet naast elkaar, maar met elkaar leven”, benadrukte het assembleelid dat nu voor een derde termijn gaat. De Abop’er benadrukte dat zonder echte eenheid onder de marrons, hindoestanen, javanen, creolen, chinezen en andere bevolkingsgroepen het haast onmogelijk zal zijn om de natie op een degelijke manier te ontwikkelen. Bee merkte op dat onder de huidige constellatie van de regering er ook bepaalde functionarissen zijn die de verdeeldheid stimuleren, omdat zij daarmee veel voordeel halen. Als nationale partij zal de Abop ervoor zorgen dat deze zaken tot het verleden zullen behoren na de verkiezingen. De Abop’er riep de regering op om een oogje te richten op de mensen in het binnenland die door de recent getroffen Covid-19 maatregelen zonder werk en als gevolg daarvan zonder inkomsten en eten zitten. “Regering no libi yu sma in de steek”, aldus Bee.

Asfaltering loze beloftes

Op 17 december 2014 heeft toenmalige minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, het startsein gegeven voor de rehabilitatie van de weg naar Wanhati. Nadat de aannemer de weg rehabiliteerde, bleken financiële problemen een strop voor de regering te zijn om de asfaltering na 2015 in orde te krijgen. Wanhati is het eerste Marrondorp aan de linkeroever van de Cotticarivier. De weg vormt een verbindingsweg naar tien verschillende dorpen. Bee merkte op dat de asfaltering een loze belofte is gebleken nu 6 jaren later. Nu durft de regering volgens hem niet meer naar dit gebied te gaan, maar gaat zij juist naar Ricanaumofo. Voor de aanpak van de 10.5 kilometer weg naar Ricanaumofo werd in maart 2019 hiertoe het startsein gegeven door districtscommissaris Kenya Pansa. Hoewel het in de planning lag om de werkzaamheden binnen zes tot acht weken af te ronden, blijkt dat tot nu toe volgens Bee niet te zijn gedaan. Ook andere wegen die geasfalteerd zouden  worden en de komst van een middelbare school, zijn volgens hem niet aangepakt en gebracht.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: