Sutapa Sikdar : Irrfan zag in alles een ritme, zelfs in chaos

 Irrfan Khan’s weduwe Sutapa Sikdar heeft twee dagen na zijn overlijden een verklaring doen uitgaan. Het is het moeilijk om te zeggen wat een mooie, wonderbaarlijke, pijnlijke en opwindende rit het is geweest. De afgelopen 2 en 1/2 jaar was een intermezzo, met een eigen begin, een middenstuk en hoogtepunt. Daarbij was Irrfan de dirigent. Ons samenzijn van 35 jaar was geen huwelijk, maar een unie.Hoe zou ik me alleen en eenzaam kunnen voelen en dit als een persoonlijk verlies beschouwen nu er op dit moment miljoenen treurden zijn? ik wil iedereen verzekeren dat dit geen verlies is, maar een winst. We hebben van hem geleerd en nu kunnen we waarlijk implementeren wat hij ons leerde. Hij zag in alles een ritme, zelfs in chaos, en ik heb geleerd te zingen en dansen erop zo goed en kwaad als dat ging.We hebben enkele geweldige mensen leren kennen en sommigen moet ik wel noemen. Onze oncoloog Dr. Nitesh Rohtogi (Max hospital Saket) die onze hand vanaf het begin vasthield, Dr. Dan Krell (Verenigd Koninkrijk), Dr. Shidravi (Verenigd Koninkrijk), mijn hartslag en licht in de duisternis Dr. Sevanti Limaye (Kokilaben hospital). Er zullen tranen vloeien wanneer we een raat ki rani boom zullen planten en we afscheid van hem nemen, Deze boom zal bloeien met de tijd en de heerlijke geur die het verspreidt zal de zielen aanraken van allen die hem liefhadden.”

Irrfan Khan blies zijn laatste adem uit op 29 april in Mumbai’s Kokilaben Dhirubhai Ambani Hospital, na een lange strijd tegen kanker.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: