Bewoners Perica ontevreden wegens uitblijven van elektriciteit

Wegbarricade opgeheven

De bewoners van Perica waaronder Wanhati in het district Marowijne hebben maandagochtend uit ontevredenheid de Oost-Westverbinding gebarricadeerd.

Volgens meneer Ricky heeft de president van Suriname de bewoners afgelopen jaar december voor het laatst beloofd dat het dorp voorzien zou worden van elektriciteit. Tot heden hebben zij niets van de beloofde zaak gemerkt en hebben de ontevreden bewoners op deze manier getracht aandacht van de president c.q. van de districtscommissaris te zoeken. Zij hebben maandagochtend omstreeks 06.00 uur de weg geblokkeerd voor het verkeer.

De bewoners hebben zich gehouden aan de lockdown regels en hebben gewacht tot de tijd voorbij was. Volgens Ricky heeft de districtscommissaris gehoor gegeven en heeft zich ter plaatse georiënteerd. Er is gesproken met de dorpelingen wat hun doel was van deze blokkade. Vanwege de wegbarricade onstonden files op de weg naar Albina. Ricky zegt verder dat er ook vier vrachtwagens van het Nationaal Leger met foerage op de weg in de file stonden. De politie van Brokopondo was ter plaatse voor de orde en de veiligheid. Naar zeggen van deze informant heeft de politie de bewoners de ruimte gegeven om hun zegje te doen. Deze barricade duurde tot 11.15 uur. Nadien werd de openbare weg wederom vrijgemaakt voor het verkeer.


error: Kopiëren mag niet!