Stephano ‘Pakittow’ Biervliet: ‘Protestactie voor de kleine ondernemer en mensen die in vreemde valuta moeten aflossen’

“Er komt heel binnenkort een nieuwe protestactie, waarin ik opkom voor de kleine ondernemer en de mensen die in vreemde valuta moeten aflossen”, kondigt activist en politicus Stephano ‘Pakittow’ Biervliet aan. Biervliet, DNA-kandidaat nummer 3 voor de PRO in Paramaribo, zegt op vragen van Dagblad Suriname dat de mens in Suriname nu elke dag wakker wordt om na te gaan hoe hij moet aflossen. Hij verwijst naar de recent aangenomen Valutawet, die in de praktijk geen enkel voordeel heeft gebracht voor de Surinamer. “Iedereen vraagt me: Pakittow, hoe verder? Ik vind dat alle ondernemers moeten opkomen voor hun eigen rechten. Er zijn mensen die SRD 2.000 verdienen en gewoon op de koers van SRD 20 aflossen voor een auto of voor een huurwoning betalen. Dat betekent dat zij hun hele salaris moeten uitgeven aan het aflossen van een auto. Wie komt op voor die mensen? Er is helemaal geen controle, dus iemand moet opkomen voor deze mensen”, stelt de PRO-DNA-kandidaat.

Bij deze actie zullen de voorgeschreven protocollen, uitgevaardigd door de regering voor wat betreft het Covid-19 virus, in acht worden genomen. Deelnemers zullen verplicht worden om de 1,5 meters sociale afstand in acht te nemen. “Elke ondernemer, elke persoon die in valuta aflost en waar die aflost. We moeten het zo doen, want we moeten ook kijken welke bedrijven zich niet houden aan die wettelijke koers van SRD 8,50 en waarom ze dat niet doen”, aldus Biervliet.

FR

error: Kopiëren mag niet!