Plaatsmaken voor mensen die het wel kunnen!

Cedric van Samson niet tevreden over zwakke grensbewaking

Cedric van Samson

In een filmpje van VHP’er Cedric van Samson steekt hij niet onder stoelen of banken er geen genoegen mee te kunnen nemen dat onze autoriteiten verklaren niet eens één grens te kunnen bewaken. In het filmpje zegt hij “Yu so wan old soldier, san sut’ bos wan her’ politiepost, tek’ wan her’ kondre over, voer wan her’ jungle oorlog, dan wan lousy grens yu no man bewaak? Deze community spreading moet voorkomen worden door de grenzen te bewaken, en als ons nationaal leger onder leiding van Desire Delano Bouterse dat niet kan, dan hebben we een ander probleem; niet een Covid, maar een leiderschapsprobleem!”

In gesprek met Dagblad Suriname geeft Van Samson aan dat met goede investering in de ICT je van bovenaf zou kunnen zien wat er allemaal aan de grenzen gebeurt. Hij vergeleek het met het Safe City Project waarmede de politie Latour de verkeersintensiteit over heel Suriname kan overzien. “Hoeveel kan het ons kosten om hetzelfde op te zetten aan de grens? Het is niet onmogelijk, maar het is nooit een prioriteit geweest. De technologie is er, maar men maakt er geen gebruik van. Het kan zeker wel. Als ondernemer benut ik alle mogelijkheden om zaken te laten werken, maar een ambtenaar hoeft dat niet, want of het nu lukt of niet, zij krijgen hun geld. Als we het Safe City Project konden realiseren, moeten we dit ook kunnen, dus het getuigt van zwakte dat men nu doet alsof het onmogelijk zou zijn.”

Cedric van Samson, die ook goed bekend is met onze bossen, wijst erop dat we niet kunnen of mogen zeggen dat het niet kan, maar alles in het werk moeten stellen in het kader van de Covid-19-preventie de grenzen optimaal te bewaken en ons die garantie bieden ook. “Zeg me niet dat je niet kan, kom me vertellen hoe je het gaat doen. En als je het niet kan, dan moet je plaatsmaken voor mensen die het wel kunnen!”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: