Onzekere tijden voor de Nationale Kunstbeurs

De Nationale Kunstbeurs struggled momenteel. De directe aanleiding is het Coronavirus, waarbij de organisatie onder leiding van voorzitter Michel Brahim zich afvraagt of het jaarlijks evenement dit jaar door zal gaan. Traditiegetrouw staat dit kunstspektakel gepland voor oktober. De voorbereiding kent in 2020 grote uitdagingen. Kunstenaars uit het buitenland weten ook nog niet waar ze aan toe zijn, waardoor het moeilijk plannen is, bovendien is het luchtruim in verschillende landen en in Suriname vooralsnog gesloten. Brahim weet te vertellen dat er nog een extra uitdaging is bijgekomen, namelijk de locatie. Vorig jaar vond het evenement in hotel Krasnapolsky plaats, waar gedurende een week de werken van nationale en internationale kunstenaars te bewonderen waren. Dit jaar zal het niet mogelijk zijn om in ‘Krasje’ de creaties ten toon te stellen, onthult voorzitter Brahim. De organisatie zoekt nog naar een andere geschikte locatie. Vorig jaar waren de reacties lovend. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping van het hotel waren de prachtige werken geëtaleerd. Ruimte is essentieel, vertelt Brahim. Aan de andere kant spelen kosten een belangrijke rol. Zeker nu het Coronavirus elke branche op scherp heeft gezet. Brahim is momenteel in overleg met zijn team en zegt dat ook onlinemogelijkheden worden besproken. Vorig jaar ging de 31e editie in Hotel Krasnapolsky gepaard met openingsacts op de Domineestraat.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: