KPA schort sit-downactie tijdelijk op

Het ministerie van Justitie en Politie heeft op woensdag 29 april voor 10.00 uur een schrijven doen uitgaan aan de bondsvoorzitter van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), Max Breinburg, dat de gelden van de leden van KPA uiterlijk donderdag 30 april zullen worden overgemaakt. Breinbrug zegt dat hij na afstemming met de leden de sit-downactie van het KPA tijdelijk heeft opgeschort. “Het wachten is nu op ons geld”, benadrukt Breinburg. Aniel Ramharakh, een van de bestuursleden van de bond, zegt dat de actie tot dinsdag 5 mei 12.00 uur wordt opschort. Indien de gelden niet zijn gestort, zal het KPA massaal het werk neerleggen. Met betrekking tot het uitblijven van de betaling van de twk overbrugging, twk nieuwe loonreeks en de overwerkvergoeding hebben de leden van het KPA dinsdag gedreigd met een totale lamlegging. Zij zijn maandag in een sit-donwactie gegaan, waarbij de veiligheid van de inrichting gegarandeerd bleef. De grensposten werden normaal bemand en ook voeding naar de gedetineerden toe was gegarandeerd. Ramharakh benadrukte dat vrijdag een vrije dag is en dat de leden uiterlijk dinsdag de gelden al moeten hebben ontvangen. Na dinsdag willen de leden niets meer horen.

Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: