Kalika: VVD speelt geen partijpolitiek

“Als Amafo werkelijk een strafblad had, zou ze niet voor de tweede keer ingezworen worden als minister”

Shivan Kalika

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Shivan Kalika dat de Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie (VVD) geen partijpolitiek speelt. Het volk staat centraal, stelt hij. Kalika is 21 jaar en is student op de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Anton de Kom Universiteit. Naar eigen zeggen wilt hij meer voor Suriname betekenen op een jonge leeftijd. Zichzelf noemt hij “een echte daredevil, durvend en dynamisch”. Kalika is kandidaat nummer 10 op de lijst van de VVD in Paramaribo.

Keuze VVD

Belofte maakt schuld en terecht. “Ik zit niet hier voor beloftes, maar ik kom op voor het volk van het geheel land. Het volk is teleurgesteld in de huidige leiders. Maar waarom wil je geen kans geven aan anderen. “Life is all about second chances”. Ik heb gekozen voor de VVD, want de naam zegt het al: Volkspartij voor Vernieuwing en Democratie. Ik vind die standpunten van de partij passen bij mijn principes. Is een beetje speciaal. Ze spelen geen partijpolitiek. Je hoorde niet we gaan de partij groot maken. Ze doen alles voor het volk. Alles gaat letterlijk voor het volk. Economisch, sociaal noem maar op.”

Kritiek op Amafo

“Ik ben nooit in aanraking gekomen met de politie.” Over de vermeende schandalen, waarin zijn voorzitter Alice Amafo in haar beide termijnen als minister verwikkeld is geweest, zegt Kalika het volgende. “Ik ben hier niet voor Amafo, maar voor Shivan.” Amafo wordt verweten dat zij met staatsmiddelen feest heeft gevierd en in haar termijn als minister van Sociale Zaken betrokken was bij gesjoemel met kinderbijslaggelden. “Zij heeft vaak gezegd dat ze zich niet schuldig heeft gemaakt. Maar het volk heeft recht om te weten wat er precies is gebeurd. Ik kan niet voor haar praten. Ik ga voorzichtig zijn en ik zou zeggen haar direct vragen. Als ik het goed heb, is er een artikel op een ander medium waarin de president zegt dat het een misverstand was.” Over samenwerkingen na de verkiezingen zegt Kalika dat hij persoonlijk niet gaat voor samenwerkingen met partijen waar partijbelang voorop staat. “Ik ga geen namen noemen”, aldus Kalika.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: