Ipsos-peiling — Italië en China steunen eind lockdowns 

Volgens de laatste Ipsos-peiling steunen mensen in vijf zwaar door het coronavirus getroffen landen de heropening van hun economieën en zaken, zelfs al is de pandemie nog niet volledig bedwongen.

In de peiling die tussen 16 en 19 april is gehouden onder 28.029 mensen, is een meerderheid van de respondenten in negen van de veertien landen tegen het openstellen van de economie als het virus niet volledig onder controle is.  Dit sentiment is het hoogst in de ontwikkelde economieën van het Verenigd Koninkrijk en Canada (70%), gevolgd door Mexico (65%), Spanje en Australië (61%) en de Verenigde Staten (59%).

Respondenten in India blijven het meest onbeslist over de vraag of bedrijven moeten openen, zelfs als het virus niet volledig onder controle is — met slechts acht procentpunten tussen degenen die het eens en oneens zijn.

Maar zelfs als regeringen besluiten om hun economie te heropenen vanuit lockdown, zegt een meerderheid van de mensen in 12 van de 14 landen dat ze nerveus zullen zijn om hun huis te verlaten.  Dit gevoel is het hoogst in India (78%), Japan (77%), China (72%), het Verenigd Koninkrijk en Mexico (71%) en Brazilië en Canada (68%).

Slechts een meerderheid van de mensen is het hier niet mee eens in Duitsland (52%), terwijl slechts vier punten een onderscheid maken tussen degenen die het wel en niet met elkaar eens zijn in Italië.  Andere respondenten die optimistischer zijn over het verlaten van hun huis zijn in Rusland (37%), Frankrijk en Australië (32% elk).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: