Hoge prijzen maandverband ‘killing’

Het wordt met de dag moeilijker als het gaat om het kopen van basisgoederen. Dit geven verschillende alleenstaande ouders aan tijdens een gesprek. Volgens Molijn, een alleenstaande moeder van 3, geeft zij nu in vergelijking  met de afgelopen 2 maanden nu veel meer uit. “Ik kon eerder nog in de gaten houden hoeveel er besteed werd aan spullen en waaraan er behoefte is, maar nu kan ik dat niet doen. Ik heb in de maand maart genoeg spullen gekocht, althans dat dacht ik. Maar ik moest op 25 maart weer inkopen doen. Hoe wij nu thuis zitten, consumeren wij veel meer. De aanleiding hiervan is, omdat de kinderen balen en daardoor iets zoeken om te doen, dus ze eten. Ik heb gelukkig een goede baan om het hoofd nog boven water te houden, maar als er niets gedaan wordt aan de prijzen in de winkels ga ik genoodzaakt zijn een bijbaan te gaan zoeken”, zegt zij.

Een andere alleenstaande moeder benadrukt ook hetzelfde. Zij vindt het heel erg dat de prijzen van bepaalde producten zijn gestegen. “Dingen die ons rijn moeten houden zijn duurder geworden. Ik heb twee dochters.” Zij heeft het namelijk over het gebruik van maandverband. “Dat is één van de dingen waarover er niet vaak in het openbaar wordt gesproken.” De alleenstaande moeder geeft aan dat zij het helemaal niet begrijpt dat maandverband ook aardig duurder is geworden. Met hun drieën besteedde zij in een maand ongeveer SRD 300 aan dat product, maar dat is intussen niet meer het geval.

Een pak maanverband is al SRD 20. Dan praten wij niet over de kwalitatieve, want die zijn boven de SRD 30. Daarnaast zijn er ook andere producten als het gaat over hygiëne van vrouwen. “Ik zit radeloos. De inhoud van mijn portemonnee haalt het niet eens tot het midden van de maand. Hoe moet ik het dan overleven? Als een alleenstaande vaak genoeg om hulp vraagt wordt er neergekeken op haar. Ondanks de persoon pijn lijdt maken de conclusies over die persoon het nog moeilijker.” Er zijn moeders die intussen ook zonder werk zitten en het nog moeilijker hebben. De meesten zaten al jaren met een problemen, waaronder een baan vinden en nu krijgen ze nog meer problemen op hun bord. “Hoe doen zij het? Hoe overleven de kinderen het?”, vraagt de alleenstaande zich af.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: