Cubaanse verpleegkundigen in T&T om te helpen in de strijd tegen COVID-19

Een team van Cubaanse verpleegkundigen arriveerde vrijdag in Trinidad en Tobago om dit land te helpen met zijn COVID-19 inspanningen. De minister van Volksgezondheid Terrence Deyalsingh deed de aankondiging tijdens de dagelijkse virtuele media briefing op zaterdag.

Hij zei dat de verpleegkundigen voor een periode van 14 dagen in quarantaine zullen worden geplaatst voordat ze worden ingezet.

“Het Cubaanse team van verpleegkundigen van 11 of 12 kwam vrijdag aan. We zijn blij hen te mogen verwelkomen op Trinidad en Tobago. Volgens het protocol worden ze voor een periode van twee weken in quarantaine geplaatst, net als wij met het contingent uit Barbados en Suriname hebben gedaan”, aldus Deyalsingh.

De minister van Volksgezondheid voegde eraan toe dat zij de verpleegkundigen van de Intensive Care Unit (ICU) zijn.

Hij merkte op dat er een tekort is aan die vaardigheid in T&T en dat er lokale verpleegkundigen worden opgeleid.

“Als ze eenmaal alles op orde hebben, dan zullen we ze daar inzetten waar we ze nodig hebben. Deze verpleegkundigen zijn gespecialiseerde IC-verpleegkundigen. In Trinidad en Tobago hebben we een tekort aan die vaardigheid. Ze nemen de baan van Trinidad-verpleegkundigen niet in. Wat we in de tussentijd doen is ook onze lokale verpleegkundigen opleiden in het ICU-management.

Ondertussen zei het ministerie van Volksgezondheid in zijn 10 uur durende klinische update op 2 mei 2020, dat het aantal positieve gevallen nog steeds 116 is, met acht sterfgevallen.

Tot op heden zijn er 1.838 monsters ingediend om te worden getest, waarbij 1.517 unieke patiëntentests zijn voltooid en 312 herhaalde tests zijn uitgevoerd.

Het ministerie zei dat 87 mensen tot op heden zijn ontslagen, met vier extra personen die uit het Huis van het Voetbal in Couva zijn ontslagen.

Momenteel, zijn zes patiënten nog bij het Ziekenhuis van Couva en er zijn geen patiënten bij het Ziekenhuis van Caura. Het Ministerie zei er geen patiënten in ICU of HDU zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: