BPMO: “Tv-onderwijs zit vol fouten, Inspectie niet betrokken”

Het heeft het ministerie 3 pogingen gekost om de juiste correctie aan te brengen.
Geen stijger, maar steiger.

“Het is schandelijk wat op tv gepresenteerd wordt”, concludeert Guno Sabajo, voorzitter van de Bond Personeel van het Ministerie van Onderwijs (BPMO), in gesprek met Dagblad Suriname. Hij doelt op de noodoplossing van Onderwijsminister Lilian Ferrier om de scholieren educatief bezig te houden gedurende de lockdownperiode. Sabajo accentueert dat hij erachter is gekomen dat de Onderwijsinspectie niet betrokken is bij het tv-onderwijs gebeuren, en daar stoort hij zich vreselijk aan. “Heeft men wel een idee hoeveel fouten er in het tv-onderwijs zitten? Ziet de president niet in dat deze minister onze kinderen helpt te vernietigen in plaats van vooruit te komen? Ook hierover willen we met de minister praten, maar ze laat niets van zich horen”, geeft Sabajo te kennen. Het baart BPMO veel zorgen dat hetgeen het ministerie tv-onderwijs noemt, sterk inboet aan kwaliteit. In Suriname zijn de scholen sedert 16 maart gesloten vanwege Covid-19. Vanaf 16 april is er een aanvang gemaakt met afstandsonderwijs. Het Onderwijsministerie biedt daarbij diverse lessen aan via de tv-zenders 8.3, 8.4, 8.5, 8.6, 7.1, 7.4, en 12.2 en het blijkt “nattevingerwerk” te zijn.

KSR

error: Kopiëren mag niet!